• Meer media-aandacht voor lopen

  Volgens het 'Gewoon gezond lopen' platform wordt er sinds kort meer aandacht besteed aan Lopen in de Nederlandse Media. Onder anderen de artikelen uit het Parool met logistiek deskundige Walter Ploos van Amstel en het NRC met Jannetje Koelewijn worden aangehaald.

  In de Volkskrant van 27 mei schrijft verslaggever Tonie Mudde over strategieën die het leven van de stadswandelaar aangenamer maken. Drukte kan worden verminderd door lopers meer te spreiden. Daarvoor komen steeds meer technische snufjes zonder privacy aan te tasten, vertelt Winnie Daamen van de TU Delft. Klachtenlijnen opzetten en snel reageren is een ander advies. De Rotterdamse ambtenaar Bram Klemann runt ‘fietsfan010’ en behandelt daar ook reacties van lopers. Nog belangrijker is dat gebouwen op loopbare afstanden terecht komen en de kwaliteit van de voetgangersverbindingen goed is.

   


    

  Niet zelf hoeven nadenken

  In haar column ‘De voordelen van een flink eind wandelen’ (NRC van 30 april) schrijft Jannetje Koelewijn: ‘Grote verbeteringen in de volksgezondheid krijg je alleen door maatregelen die voor iedereen gelden en waar je zelf niet over hoeft na te denken’. Zij zegt: maak het normaal om voor kortere afstanden niét de auto in te springen.

   

  Kansen voor ondernemers

  In de zaterdagbijlage Werk en Geld gaf het Financieele Dagblad (FD) vorig najaar (16 september 2016)  uitgebreid aandacht aan mijn project ‘Gewoon gezond lopen’. Het accent in het interview lag op het ‘Lopen laten opnemen in het kantoorritme’. Met praktijkvoorbeelden uit allerlei hoeken.

   

  Bron: Gewoon gezond Lopen